Bombanyu

Bombanyu már nem robban

A második „másik” születésnap

2 éve vagyunk együtt Gergővel, 2 éve születtünk meg családként.

Gondolkodtam, hogy mi olyat írhatnék még, amit eddig nem írtam. Az elmúlt év(ek) érzelmi hullámvasútjáról már írtam sokat, és azt is tudjátok, mennyire beleestünk Gergőbe, gyakorlatilag az első pillanattól.

Az elmaradásait gyönyörűen hozza be, ehhez persze segítséget kérünk, fejlesztésekre járunk. Élete első két éve lemaradásának behozása úgy tűnik még évekig fog tartani, de sebaj, állunk elébe; szeretnénk, ha Gergő iskolakezdésre már simán hozná az életkorának megfelelő kompetenciákat.

És hogy milyen Gergő? Hát iszonyú jó fej. Jó humora van, lehet ugratni, meg lehet tréfálni, ki lehet figurázni és 20190309_124938.jpgveszi a lapot; nagyon jókat lehet vele nevetni. Ha számára kellemetlen témáról szeretnénk vele beszélgetni (úgyismint le kellene vágni a lábkörmét), akkor megpróbálja elterelni a figyelmünket. :) Úgy tűnik, okos is (bár nem tudom, mennyire lehet ennyi idősen ezt hitelesen megállapítani, de elfogult anyai szívem, eszem, nagyon okosnak tartja). Kedves és nagyon barátságos. Jól motiválható (ha nem az öltözésről van szó) és mivel érzi, hogy feltételek nélkül imádjuk és elfogadjuk, minden tőle telhetőt meg is tesz, hogy lenyűgözzön minket. Természetesen vannak rossz tulajdonságai, de ebben a bejegyzésben azokat hagyjuk. :)

Májusban lesz 4 éves, és már 108 centi, az 5-6 éveseknek való ruhákat és cipőt hordja (30-as a lába). A keze 20190225_174539.jpgmajdnem akkora, mint az enyém. És állandóan csimpaszkodni szeretne rajtam, pedig már alig bírom el.

Imádja a meséket. Valamelyik reggel nem akart oviba menni, kérte, hogy meséljek. Én már nagyon készülődtem (reggelente Feri viszi oviba), a fürdőszobában voltunk mindahányan. Gergő leült a fellépőjére, én fésülködtem, sminkeltem és közben arról meséltem, hogy MackóGergő nem és nem és NEEEEEEM akar oviba menni. És toporzékoltam és kiabáltam, hogy nem, és nem! És MackóMama sem akart dolgozni menni. És nem és nem! (Gergő fetrengett a nevetéstől.) És MackóPapa sem akart dolgozni menni. Még aludni szeretett volna. (Erre Feri is elkezdett toporzékolni.) – A mese folytatódott még pár percig, de persze a vége az lett, hogy miután mindenki kitoporzékolta magát, elképzelték, milyen jó lesz az oviban/munkahelyen és végül mindenki vidáman ment oda, ahova kellett. – Gergő meghallgatta a mesét, közben jól kinevette magából a feszültséget és már hirtelen nem is fájt annyira az elindulás.

Minden reggel megdicsér, őszinte csodálattal: „Anya, szép vagy!”, és ha olyan ruha van rajtam, amit még nem látott korábban, elismerően azt is megdicséri (a minap egy újonnan kapott karkötőmről állapította meg, hogy nagyon szép), de ha kifestem mondjuk a körmömet, hát teljes az extázis. Van, hogy csettint a nyelvével. :) Időnként megpaskolja a fenekemet (ez nálunk családi szokás, hogy paskoljuk egymás fenekét); elmegy mellettem és suhint rajta egyet… Apukájával minden este hosszan birkóznak, fogócskáznak és bújócskáznak; amint Feri hazajön, általában ez az első igény: „Apa, puszicumami!!!” (Nem, nem írtam el, valóban puszicuMamit kér. :) )

Becézget minket; hogy hol hallotta, rejtély számomra, de én voltam már "anyukám", "anyácska", "édesanyám" (!!!!), "mamácska", "mamikám", Ferit pedig rendszeresen hívja "papácskának" és "apukámnak".

14 hónap 2-3-4 ébredés/éjszaka után végre alszik, másfél hónapja én is végigalszom az éjszakákat. Most, hogy újra alszom, fogalmam sincs, hogy toltam végig 14 hónapot 3x2 órányi alvással. Mondjuk úgy, hogy reggelente elég morcos és hisztérika voltam… Amikor meg ezt Feri szóvá tette, hát leharaptam a fejét… :)

Valamelyik este el kellett mennem valahova és úgy tűnt, nem fogok hazaérni altatásra; ezt el is mondtam Gergőnek. Aztán úgy alakult, hogy sokkal gyorsabban végeztem, mint vártam és még éppen hazaértem, talán ha másfél órát voltam távol. Gergő hosszan, szótlanul, elégedetten csimpaszkodott rajtam, mintha legalábbis napok óta nem látott volna. Suttogtam a fülébe: „Tudod, hogy te vagy az én édes, egyetlen, drága, tündéri, imádnivaló kisfiam? Tudod, hogy te vagy az én legdrágább kincsem?” Kivette a cumit a szájából és belesuttogta a fülembe: „Tudom.”

Hát így vagyunk. Telnek a napjaink és köszönjük, nagyon jól vagyunk.20190309_124947.jpg20190315_144545.jpg

20190315_144629.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bombanyunemrobban.blog.hu/api/trackback/id/tr6614707530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kávé23 2019.03.21. 20:35:10

Sok boldogságot! Öröm volt olvasni. ☺

Bombanyu

Tabuk nélkül az örökbefogadásról, a gyermeknevelés nehézségeiről, örömeiről és egy kezdő anyuka bénázásairól.

Friss topikok

Címkék

agresszió (2) alapítvány (1) alkalmassági vizsgálat (1) állatgyilkosság (1) álom (1) alvás (1) átkeretezés (2) átmeneti időszak (1) baki (1) baleset (1) bántalmazás (3) barátkozás (3) bénázás (5) beszéd (3) beszoktatás (1) cigány (1) Csenge (3) cukiskodás (7) dac (2) dackorszak (3) dühkezelés (1) dühkitörés (2) elfogadás (9) elhanyagolás (1) elismerés (1) első találkozás (1) eszközök (1) evés (1) fejlesztés (2) fogalmak (1) folyamat (5) frusztráció (1) Gergő (26) gyász (4) gyerekkereskedelem (2) gyereknevelés (31) gyerekszáj (3) gyógypedagógia (1) halál (1) határszabás (2) hiszti (12) homoszexuális (1) hulladék (2) hulladékmentes (1) időtöltés (4) iratmegtekintés (1) jaktálás (1) játék (1) kapcsolódó nevelés (2) karácsony (1) kihívások (1) kirekesztés (1) kommunikáció (4) konfliktus (1) köszönöm (1) kreatív (1) lombikprogram (2) meddőség (5) megoldás (1) melegházasság (1) mese (1) mosható pelenka (1) mozgás (1) nehézségek (9) nevelőszülők (2) nyaralás (4) ökoságok (1) örökbefogadás (29) örökbefogadott (2) óvoda (5) példakép (1) példamutatás (1) petesejt donáció (1) pozitív szemlélet (1) pszichológus (4) rápillantás (1) reakciók (1) romadopt (1) rosszalkodás (1) segítség (1) sírás meghallgatás (1) származás (1) szelektív (1) szemét (1) szerelem (2) szeretet (1) szobatisztaság (1) születésnap (2) szurikáta (1) tanfolyam (1) tanult tehetetlenség (1) tegyesz (6) természetvédelem (3) testvérek (1) tévézés (1) titok (2) türelem (3) vélemény (1) visszajelzések (1) visszalátogatás (2) zöldülés (3) Címkefelhő