Bombanyu

Bombanyu már nem robban

Csodálatos nők a környezetemben

A mai posztom nőkről szól, olyan nőkről, akiket személyesen ismerek és lenyűgöznek azzal, amit tesznek. Figyelmességükkel és érzékenységükkel nem csak a közvetlen környezetüket teszik jobbá; másokon segítve tesznek azért, hogy egy szebb világban éljünk. Csodálom, tisztelem, becsülöm őket, követendő példát mutatnak.

Lenyűgöz a Klubrádiónál dolgozó barátnőm bátorsága, aki nap mint nap kiáll értünk is, aki éleslátásával és tájékozottságával sokunkat hitelesen képvisel, helyettünk is hallatja a hangját.

Csodálom a kolléganőmet, aki erejét, energiáját, pénzét, magánéletét, idejét, minden hitét beleadva segít olyan embereken, akiken más nem segít (a szendrői szegényeken).

Becsülöm az Indahouse alapítóját, aki elképesztően erős lett az életében kapott terhektől és ezt az erőt arra használja, hogy egy olyan térségben élő embereken segítsen, akik nem számíthatnak másra (kelet-magyarországi romák).

Szívből örülök annak, hogy ismerhetem a Halkakas bisztró tulajdonosát, egy nagyon vagány nőt, akivel egy-egy műtétet követően a fájdalmas nappali és éjszakai órákat beszélgetéssel éltük túl, hol sírtunk, hol nevettünk (a nevetés nagyon fájt, úgyhogy inkább sírva nevettünk). Ő többek között az ételeivel segít a rászorulóknak.

A napokban ismertem meg személyesen a Holyduck - viszlát fast fashion bloggerét (évek óta követem az írásait), aki annak ellenére, hogy divatújságíró, képes arra, hogy nemet mondjon a gyorsan forgó ruhakollekciókra és azt, hogy mindezt miért teszi - környezetvédelem, a szeméthulladék csökkentése, a ruhák készítői iránt érzett tisztelet (akik pl. Bangladesben éhbérért dolgoznak, szinte rabszolgasorban) - a blogjában osztja meg és buzdít mindenkit a tudatosságra.

Csodálom a Pszichonénimet, aki okos, érzékeny, finom, pontosan olyan nő, amilyen én 10 év múlva lenni szeretnék. Ő az, akit mindenkinek felírnék receptre, mert jót tesz azokkal, akik megengedik neki, hogy segítsen.

Anyukámról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, ő az, akitől annyira klassz anyamintát kaptam, hogy egész életemben úgy gondoltam, ha csak feleannyira jól tudom csinálni, mint ő, akkor az én gyerekem nagyon boldog lesz. Remélem, én is ilyen anyaminta tudok  lenni.

A sor hosszú.

Csodálom azokat, akik bíznak és hisznek másokban, akkor is, amikor már senki nem hisz bennük, még maguk sem.

Csodálom azokat, akiknek az igényessége nem ér véget a külsejénél, akinek az igényessége például a környezetvédelemre is kiterjed.

Csodálom azokat, akik elég bátrak ahhoz, hogy kiálljanak másokért, akik hangjuk legyen azok helyett, akiknek nincs hangjuk.

Csodálom azokat, akik előítéleteiket háttérbe szorítva, vagy előítéletek nélkül tudnak a másik ember felé fordulni.

Csodálom a segítőket, akik a saját bánatukat, fáradtságukat félretéve is tudnak azokon segíteni, akiknek egy jó szóra, tanácsra, kedvességre, egy kis melegségre van szüksége.

Csodálom azokat, akik a rájuk rótt nehézségből, pofonokból, terhekből úgy tudnak talpra állni, hogy tapasztalataikat kamatoztatva megosztják tudásukat.

És csodálom azokat, akik ha éppen az őszinteségükkel tudnak segíteni, akkor nem félnek megnyílni mások előtt, így adva át erejüket - én is próbálok így tenni.

Csodálok olyanokat, akivel nem ismerjük egymást, és olyanokat, akik már nem is élnek, mégis hozzátettek ahhoz, hogy egy jobb, szebb világban éljünk.

És odavagyok az okos nőkért. ♥ Úgy általában az okos emberekért, akiktől lehet tanulni.

Zárásként nézzétek meg ezt a videót. Benkő Fruzsina, a fent említett Indahouse alapítója a TED konferencián beszélt. Előadása inspiratív, elgondolkodtató, szomorú és mégis hitet adó. Boldogsággal tölt el a tudat, hogy ilyen emberek élnek közöttünk. Próbáljunk meg csak annyit tenni, hogy ezentúl másként nézünk azokra az emberekre, akikről a videójában beszél, próbáljuk meglátni azt az embert, akivé válhatott volna, ha máshova születik.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek boldog karácsonyt!

A bejegyzés trackback címe:

https://bombanyunemrobban.blog.hu/api/trackback/id/tr2414504972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bombanyu

Tabuk nélkül az örökbefogadásról, a gyermeknevelés nehézségeiről, örömeiről és egy kezdő anyuka bénázásairól.

Friss topikok

Címkék

agresszió (1) alapítvány (1) alkalmassági vizsgálat (1) állatgyilkosság (1) álom (1) alvás (1) átkeretezés (2) átmeneti időszak (1) baki (1) baleset (1) bántalmazás (3) barátkozás (3) bénázás (5) beszéd (3) beszoktatás (1) cigány (1) cukiskodás (6) dac (1) dackorszak (3) dühkezelés (1) dühkitörés (2) elfogadás (6) elismerés (1) első találkozás (1) eszközök (1) evés (1) fejlesztés (2) folyamat (5) frusztráció (1) Gergő (19) gyász (2) gyerekkereskedelem (2) gyereknevelés (21) gyerekszáj (1) gyógypedagógia (1) határszabás (1) hiszti (11) homoszexuális (1) hulladék (1) időtöltés (3) iratmegtekintés (1) jaktálás (1) játék (1) kapcsolódó nevelés (2) karácsony (1) kihívások (1) kommunikáció (3) konfliktus (1) köszönöm (1) lombikprogram (1) meddőség (4) megoldás (1) melegházasság (1) mosható pelenka (1) nehézségek (8) nevelőszülők (2) nyaralás (3) ökoságok (1) örökbefogadás (24) örökbefogadott (2) óvoda (5) példakép (1) példamutatás (1) petesejt donáció (1) pozitív szemlélet (1) pszichológus (4) rápillantás (1) reakciók (1) romadopt (1) rosszalkodás (1) segítség (1) sírás meghallgatás (1) származás (1) szelektív (1) szemét (1) szerelem (2) szeretet (1) szobatisztaság (1) születésnap (2) szurikáta (1) tanfolyam (1) tanult tehetetlenség (1) tegyesz (6) természetvédelem (2) tévézés (1) titok (2) türelem (3) visszajelzések (1) visszalátogatás (2) zöldülés (2) Címkefelhő