Bombanyu

Bombanyu már nem robban

Amikor megszólal a telefon...

Évek óta az az újévi kívánságom, hogy a karácsonyt már (minimum) hármasban ünnepeljük. 2017. január elsején még nem sejtettem, hogy 16 nappal később, megszólal a telefonom...

Ma egy éve, épp megbeszélésen voltam, de fejvesztve vágtattam ki az ajtón, mikor megláttam, ki hív. Beugrottam a legközelebbi üres irodába és TEGYESZ ügyintézőnk elmondta, hogy lenne itt egy kisfiú, 20 hónapos, fogadóképesek vagyunk-e. Ez volt az első ilyen hívásunk, így magát a kérdést sem értettem, azt hittem, hogy máris mehetünk be Ferivel iratmegtekintésre. De nem, ekkor még csak az volt a kérdés, hogy 1-2 hónapon belül jöhetne-e hozzánk, ha úgy alakul... Ekkor még nem tudtunk Gergőről mást, csak a teljes nevét és a születési dátumát. Semmi mást. Nem tudtuk, hol él, hogyan él, nem tudtuk, milyen az egészségi állapota.

A válasz természetesen igen volt, bár bevallom, kicsit megijedtünk az életkorától. Hát a 20 hónapos, az már nem csecsemő. Egy 20 hónaposnak már van története, maradandó sérülései, nehezen gyógyítható fájdalmai, lemaradása. Dehát minket hívtak föl! Ez nem lehet véletlen. Ügyintézőnk elmondta, hogy elküldi az adatainkat Gergő ügyintézőjéhez, aki megnézi, hogy az általunk leadott feltételeknek (egészség, származás, egyéb "kívánságok") mennyire felel meg Gergő, és ha igen, akkor a következő lépcsőre ugrunk. Oké, oké, de mikor? - Nem tudja, majd hív.20161227_112227.jpg

Hát én kész voltam. Alig aludtam, egy héttel később felhívtam az ügyintézőnket. Először picit ideges volt, hogy miért hívogatom, hát MONDTA, hogy hívni fog. De mikor bevallottam neki, hogy nagyon izgatottak vagyunk, akkor elnevette magát, mondta, hogy ő is nagyon izgul. Annyit tudtam meg, hogy az országos listáról ÖSSZESEN 5 pár mondta azt, hogy érdekli őt Gergő (annyira durva basszus, hogy egy másfél éves kisfiúért ennyire nem kapkodnak az örökbefogadó párok). Elárulta, hogy Gergő ügyintézőjénél vannak a papírjaink és ő választja ki, hogy ki lesz az első, akinek "kiajánlják" Gergőt (a legmegfelelőbbnek tűnő párhoz illesztik a gyereket).

Iratmegtekintés

Eltelt újabb egy hét és megint megszólalt a telefonom. Minket választottak ki elsőnek, mi mehetünk be iratmegtekintésre. (Eddig sem aludtam sokat, innentől kezdve Gergő hazaérkezéséig rengeteg éberen töltött éjszakai órám volt.)

(Ha iratmegtekintés után, vagy a folyamat bármely lépésénél nemet mondtunk volna Gergőre, akkor hívták volna föl a soron következő, második párt.)

Az iratmegtekintés úgy történik, hogy a gyerek összes papírját megkapja a pár ügyintézője és a lényeges dolgokat felolvassa. Jegyzetelni lehet, de mi nem nézhettünk bele a papírokba, hiszen a titkos örökbefogadásnál nem tudhatjuk pl. a vérszerinti anyja nevét. Ez kb. egy-másfél óráig tartott, a végén megnézhettünk néhány képet Gergőről. Sosem felejtem el azt a döbbenetet, amit akkor éreztem. Én egy rövid hajú, mosolygós, huncut pillantású kisfiút képzeltem el (tessék, ez volt az én tündérálmom, pedig amúgy elég reálisan láttam a dolgokat). Ehelyett egy ijedt tekintetű, hosszú hajú, elhanyagolt, maszatos, béna ruhájú, lányos kisfiút láttunk a rossz minőségű, homályos képeken. Nem tudtuk őszintén azt mondani, hogy nagyon tetszik. Mindig azt gondoltam, hogy a külső nem számít, de valójában elég sokat nyom a latba.

Kaptunk ugyan 3 nap gondolkodási időt, de még aznap eldöntöttük, hogy szeretnénk vele találkozni, másnap reggel fél 9-kor pedig már hívtam is az ügyintézőnket. Egy héttel később pedig élőben is találkozhattunk vele és végérvényesen beleszerettünk. Pedig nagyon ijedt volt a tekintete. ♥ 

Ma egy éve megszületett számunkra Gergő.

A bejegyzés trackback címe:

https://bombanyunemrobban.blog.hu/api/trackback/id/tr9613572501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bombanyu

Tabuk nélkül az örökbefogadásról, a gyermeknevelés nehézségeiről, örömeiről és egy kezdő anyuka bénázásairól.

Friss topikok