Bombanyu

Bombanyu már nem robban

Autózunk... ja, nem

Egy autónk van, amit Gergő érkezésééig Feri használt mindennapos munkába járáshoz. Márciustól októberig heti egy alkalommal volt nálunk az autó, egy olyan gyerekprogramra mentünk vele, amit a barátnőm tartott, BKV-val (számunkra) nehezebben megközelíthető helyszínen. És minden tök jó volt.

Aztán eljött az augusztus, amikor is egy szép napon belementem egy csavarba. Szerencsére a gumi otthon eresztett le, a délutáni autós programot így kihagytuk, Feri pedig viszonylag kényelmes körülmények között, a ház garázsában cserélhetett kereket. Szeptemberben már egy kicsit kellemetlenebb volt a helyzet, mert a gyerekorvosi rendelő előtt eresztett le a gumi egy durrdefekt következtében, így mi is busszal mentünk haza és az esti altatás után Ferinek is caplatnia kellett az autóhoz. Jött az október és az az ominózus utcai hiszti (itt). Sok minden összejött, Gergőt megviselte a fejlesztés, nekem iszonyúan fájt a sarkam, úgy döntöttünk, hogy legalább amíg rendbe nem jövök (doki szerint kb 1 hónap október végétől), addig hetente 4 alkalommal nálunk lesz az autó. (Ez csak részben tűnik jó megoldásnak, mert amúgy a belvárosba kell autóznunk, így a parkolásra minden alkalommal egy csomó pénzt otthagyunk.) Rögtön a következő foglalkozást le is kellett mondanunk, mert... mi történt??? Hát, egy újabb csavar. Mármint a gumiban. Úgy kellett kikéredzkednem a Hungária legbelső sávjából, mert rám dudáltak, hogy valami nagyon nem oké... Félve hívtam Ferit, szegény sztoikus nyugalommal vette tudomásul, hogy minden kerékcsere alkalmával egyre messzebb jutunk a lakástól... Három hónap alatt három lyukas gumi... azért elég menő vagyok, nem?

De megnyugtatok mindenkit, most nem lesz egy darabig lyukas gumi. Ugyanis összetörtem az autót. Mármint nem én. Valaki más, míg vezettem az autót...

Főútvonalon mentünk szabályosan, egy élesszögű macisajtos útról jött egy fiatal srác, nem adta meg az elsőbbséget. A fura az volt, hogy mivel tökre beleesett a látóterembe, nyomtam a dudát ezerrel és gyakorlatilag állóra fékeztem az autót, ennek ellenére nem állt meg... nem tudom, hova figyelt. Hátrafordultam, amennyire nyugalmat tudtam erőltetni magamra, annyira megpróbáltam és megsimogattam Gergő combját: "Hát ez nagy bumm volt. Kiszállok és megnézem, mi történt." - Gergő szerencsére nem ijedt meg. Én pedig miután kiszálltam, majdnem elsírtam magam... és felhívtam Ferit.... lehet, hogy mostanában nem örül, amikor meglátja a nevemet a kijelzőn...

Senki nem sérült meg, a srác elismerte a felelősségét. Vagy egy órán keresztül voltunk ott, Gergő, mint egy kis Buddha, nyugodtan várakozott a kocsiban, csak a végére fogyott el a türelme. Szerencsére volt nálam egy kis kajás túlélőcsomag, így a kis zabagép hol egy banánt, hol valami kekszet majszolgatott.

A vége, hogy szanaszéjjel tört a jobb eleje az autónak, annyi még volt benne, hogy félre tudtam húzódni, de osszetorve_kicsi.jpgsajnos ott kellett hagynom, valami annyira fékezte az autót, hogy gyakorlatilag megállt néhány méter után. Betoltuk egy üresen álló parkolóhelyre az utca elején, Gergővel pedig hazataxiztunk.

Gergő aznap a délutáni alvásából ordítva ébredt, lehet, hogy picit megviselte ez a hercehurca, meg akármennyire is tartottam magam, nyilván látta rajtam, hogy meg vagyok ijedve. Mindenesetre egész délután autókat ütköztetett hangos "bumm" kiáltással. (Másnap már nem akart ilyet játszani, talán mégsem hagyott benne mély nyomot.)

Hát így vagyunk most. Autónkat autómentő szállította el, a napokban lesz kárfelmérés. Nekem néhány nap múlva jár le a jogsim, pont a baleset előtti napon intéztem a hosszabbítást.... Lehet, hogy nem kellett volna. Nem tudom, pontosan mit akar üzenni az Univerzum, mindenesetre most újra BKV-zunk...

A bejegyzés trackback címe:

https://bombanyunemrobban.blog.hu/api/trackback/id/tr1513308191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bombanyu

Tabuk nélkül az örökbefogadásról, a gyermeknevelés nehézségeiről, örömeiről és egy kezdő anyuka bénázásairól.

Friss topikok